Wednesday, October 8, 2014

Festival Makanan Antarabangsa

Ada gambar-gambar, tapi malas nak upload sebab gambar semuanya dalam handphone aku ni. Menaip pulak, aku lagi suka pakai laptop. So, kalau aku free aku tambah la gambar-gambar.

Sejak dari malam tadi, semua pelajar pertukaran dari Malaysia bersiap-siap untuk booth Malaysia. Kami akan jual kuih-kuih macam Karipap, Cucur Udang, dan Cekodok. Nak nasi lemak roti canai charkueytiow semua tu, mintak maaf lah, kalau nak jual memang tak laku. Tahun lepas pun dah cuba jual, ade lah dalam 6-7 pinggan je terjual, yang lain tu aku sendiri yang makan. Jadi untuk mengelakkan kesusahan nak memasak benda-benda yang rumit macam nasi lemak bagai tu, jual kuih je lah.

Jadi ada beberapa budak stay dekat rumah aku untuk sediakan kuih karipap. Mereka masak inti kentang dan kulit karipap. Ada budak cina, ada melayu. Ini suatu pemandangan yang aku tak pernah lihat sejak beberapa tahun aku dekat sini. Sebab apa? Sebelum ini cina ada satu group, melayu satu group. India? mereka akan join salah satu. Kali ni, semuanya duduk dalam satu tempat, buat kuih karipap. I bangga tau.

Jadi ceritanya di sini, mereka pun sediakan karipap mentah, sampai pukul 2 pagi. Keesokkan paginya team memasak cucur udang pulak datang rumah pukul 8.30 pagi.

Gua nak tidur beb. nak tidur.

Anyway, hari berjalan macam biasa. Aku pun tak berapa sempat nak tolong dekat gerai Malaysia, sebab aku ada kelas, jadi aku sekadar lalu, jual muka, jumpa Reina Kimoto untuk mintak makanan free, dan kemudian balik ke rumah untuk belajar.

Oh ya, tadi aku kata aku ada kelas kan?

Betul. Aku ada kelas.

Dan aku terlupa nak pergi.




No comments:

Post a Comment